Joost zijn campagne

The good, the bad and the dragon

Khat'ta'that

- Burgeropstand in de dwergenstad
- Op zoek naar de 2 laatste amuletten van de groene draak
- Eerst een encounter op weg naar de trap, vanaf een balkon effectief opgelost

- Ontmoeting met de meester van Draco.
- Challenge om langs een grote horde vechtende dwergen onderaan de trap te komen
- Gevecht met een drakenprietser + meute op de trap
- Neerleggen van 4 drakenpriesters in de troonzaal. Cliffhanger.

Verhaal vanaf rudine’s blog (http://rudinebijlsma.blogspot.nl/2015/11/dungeon-dragons-sessie-oktober-2015.html)

Plan A
Het besef van geluk zit ons goed in het lijf, we rennen naar de markt om te overleggen wat onze volgende stappen zijn. Om ons heen wordt de sfeer steeds grimmiger. Groepen dwergen lopen bewust om ons heen, marktkoopmannen sluiten hun kramen en timmeren hun ramen en deuren dicht. Soms drijft er een zwarte rookwalm langs en het stinkt naar vuur en pek. Bartholomeus en ik zien dat er steeds meer dwergen pantser dragen en de wapens open en bloot aan hun riemen hebben hangen of uitdagend in hun handen dragen. Het lijkt alsof sommige dwergen ons mogen en andere niet. Draco en ik beredeneren dat er wel eens een revolutie uitgevochten zou kunnen worden en de dwergenkoning afgezet.

Winwin (Winston) lijkt het allemaal niet te deren en stopt kwartjes in Martin zodat deze kennis blijft spuwen. Ondertussen stopt de rest van ons de hoofden bij elkaar; we hebben een plan nodig. We moeten in ieder geval iemand vinden die ons goed gezind is zodat we op de hogere niveaus van deze dwergenenclave kunnen komen. Draco kent er in ieder geval een, en dat lijkt onze enige en beste keus. We gaan op weg naar de smidse van Draco’s vroegere meester, maar eenmaal daar aangekomen is deze, net als alle andere winkels, volledig dichtgetimmerd. Potdicht. Draco bonst op de deur, maar het enige weergeluid is het rammelen van het gereedschap dat van het plafond hangt.

We ontwaren wel een koningsgezinde rune. Gelukkig is Draco’s meester koningsgezind. Dat zijn wij ook naar beweringen die Gaucelm eerder geuit heeft. Om ons heen spannen groepjes dwergen samen. De sfeer wordt er bepaald niet gezelliger op. Wij staan ondertussen in vertwijfeling te bedenken wat we gaan doen. Winwin weet de weg naar boven, en wij houden het er maar op dat we de wacht bij de trap naar boven kunnen overmeesteren of om kunnen praten. En we gaan op weg. Winwin grist nog net een halfvolle bierpul mee die ergens in een hoek staat.

Plan B
We lopen het woongedeelte van een dwergenclan in die naar een trap van de hogergelegen niveaus leidt. Ook hier is alles dichtgetimmerd. Op een gegeven moment wordt het wel heel verdacht stil. We zien een kar links en een kar rechts op hun zij liggen. Typische hinderlaag situatie. Mijn blik glijdt omhoog en zoals ik verwacht zie ik een balustrade. We moeten de trap omhoog voorbijgelopen zijn. Ik tik Bartolomeus aan en fluister dat we terug moeten lopen. Dat doen we, al klimt Erik ongezien de balustrade op.

Eenmaal op de balustrade hebben we prima overzicht over de situatie. De dwergen onder ons dragen werpbijlen. Erik besluit dat beneden toch de meest tactische plek is om te zijn. Draco begint weer zilverig te gloeien. Als duidelijk wordt dat we gespot zijn neemt Gaucelm zijn meest overtuigende positie aan en roept: “Wij zijn van de geheime dienst van de Koning! Geef je over dan raakt niemand gewond!” Het heeft weinig effect want er vliegen vijf werpbijlen Draco’s kant op, waarvan er eentje een schram oplevert.. Eentje blijft steken in de balustrade en een raakt de muur. Draco is duidelijk niet van plan als schietschijf op de balustrade te blijven staan en springt van het balkon 20 voet naar beneden en lijkt wel naar beneden te zweven. Ik kijk om me heen en ontwaar bloempotten in de vensterbanken, ik gris er 1 en werp deze naar een dwerg. De bloempot spat uiteen op het pantser van de dwerg, deze hoonlacht en steekt zijn middelvinger naar ons uit, vlak daarna doorboort een van Martins uiterst zuiver gemikte pijlen zijn pantser en hart en stort hij ter aarde, middelvinger nog uitgestoken.

Twee andere dwergen merken niets van de dood van hun metgezel en hebben Draco zien landen, ze stormen op hem af. Een van Eriks shurikens zorgt er voor dat een dwerg in ieder geval niet gaat aankomen en de andere wordt door Draco’s ijzige adem onderuit gehaald, met ijs in zijn baard valt hij om, hand nog opgeheven om uit te halen met zijn bijl. Gaucelm en Bartholomeus laden hun kruisbogen. Terwijl Erik weer in de schaduwen duikt merkt Winwin dat zijn pul leeg is, uit woede smijt hij hem naar een van de dwergen en gaat op zoek naar meer drank.

Paniek slaat toe onder de dwergen. Een dwerg die geraakt werd door Winwin’s pul duikt onder een kar. Een draait zich om en gaat er stilletjes vandoor, niet merkend dat Erik dicht in zijn buurt is. Een ander roept dat hij niets gedaan heeft. Om het nog even wat aan te zetten begint Gaucelm in het dwergs met: "Als je je niet overgeeft dan zullen we je eh…. inge…. eh … " . Maar hij is niet in staat het woord “ingewanden” in het dwergs te vormen. Dit heeft daarom niet het gewenste effect, tot groot chagrijn van de anders zo vlotte babbelaar. Draco daarentegen brengt een paar gegronde en oorverdovende dwergenvloeken ter ore terwijl zijn drakenaura duidelijk overkomt. Dit zorgt er voor dat een dwerg jammerend ter aarde stort en een zich in het dwergs overgeeft. Een ander is echter te druk met zijn wonden. Om het gevecht af te ronden geeft Erik de ontsnappende dwerg nog eens een welgeplaatste nekslag en zorgt ervoor dat deze verklikker geen verder alarm kan slaan.

We begeven ons naar beneden (Winwin door van de balustrade te springen zonder een schrammetje). Ondertussen vertaal ik nog even wat er in het dwergs gezegd werd zodat Bartholomeus niets hoeft te missen. Eenmaal beneden onderzoeken we wat de reden is van de aanval, maar we vinden weinig uit, behalve dan dat de heren dwerg van de kolenmijners clan zijn. Winwin vindt een lege bierkskin en trekt een verdrietig hoofd.

De weg naar boven
We lopen een stukje verder nog steeds van plan de wacht om te praten of uit te schakelen. Maar na enkele meters zien we Draco’s meester uit een deur naar buiten komen, hij wenkt Draco en dus ook ons. We gaan naar binnen en komen in een kamer waar een grimmige sfeer hangt en dwergen in een kring een fles delen om zich moed in te drinken. Dit wordt natuurlijk direct door Winwin opgemerkt en hij sluit aan in de rij, een plek opschuivend als het hem niet snel genoeg gaat. Volgens Draco’s meester (naam?) zijn de clanlozen een machtsstrijd naar boven begonnen. Als Draco vervolgens uitlegt dat de Clanlozen voor een kwaadaardige draak werken stoppen de dwergen geschokt met het delen van hun drankfles.

Draco’s meester heeft een plan. Hij en de andere aanwezige dwergen zullen voor een afleiding zorgen zodat wij ons omhoog kunnen begeven via de hoofdtrap. Daarna zullen zij omhoog gaan via sluipwegen en ons helpen in de strijd tegen de kwaardaardige draken, hun discipelen en de clanlozen. Om iedereen moed in te zingen start Gaucelm een dwergs strijdlied. Vervolgens maakt iedereen zich klaar.

De dwergen vegen als een vechtmuur, schilden vooruit Ugroshes met de punt eruit stekend, de weg door de steeg naar de trap vrij van wat ons ook maar tegen kan houden. Bij de ingang van de weg naar boven is echter een enorm gevecht aan de gang. Om de vierkante poort te bereiken moeten we door het tumult heen. Erik en Martin bewegen zich zonder moeite superbehendig tussen de neervallende bijlen en beukende vuisten en schilden heen. Gaucelm vraagt aan Winwin hoe het toch komt dat hij zo gemakkelijk in balans blijft tijdens vallen en ontwijken van dingen, en leert derhalve hoe ook hij zich zonder schade door de menigte kan bewegen. Draco lijkt onbewogen en loopt er dwars doorheen, ondertussen een dwerg van zijn enkel afschuddend. Ik focus me; richt me op de training die ik heb ontvangen en weer zoveel mogelijk ongerichte maar heftige slagen af. Dat lukt gedeeltelijk maar ik houdt er toch een zere zij en schouder aan over. Thuis maar weer wat beter trainen. Als we omkijken zien we dat de menigte uitwijkt voor onze onverschrokken leider Bartholomeus. Ons doel is bereikt we zijn allemaal bij de trap aangekomen.

De man in de schaduw
De trap is breed en loopt in ruime spiraal omhoog. Langs de zijkant staan robuuste standbeelden. Tussen de tweede en derde verdieping is de trap geblokkeerd door een hoge berg puin en troep. Aan onze kant van de barricade staan koningsgezinde wachters, die blij zijn met onze hulp. Aan de andere kant staat een hele troep boze clanloze dwergen. De barricade is dubbel, we zullen er overheen moeten klimmen om bij de vijand te komen en de vijand heeft voordeel doordat ze van bovenaf vechten. Erik is al snel uit zicht; hij heeft een van de muren langs de trap beklommen. Gaucelm (heldhaftig maar niet zo slim) beklimt de eerste barricade en roept: “Stop met vechten, jullie werken samen met een kwaadaardige draak!” Waarop een werpbijl uit de menigte richting Gaucelm vliegt en hem vol in zijn torso raakt. Geschokt en hevig bloedend valt hij van de barricade. Ik duik naar hem toe, ruk de bijl eruit terwijl ik stevig de wond dicht druk en prevel een gebedje. Het bloeden stopt en begint langzaam te helen. Ik schud mijn hoofd en zeg: “het is niet echt je dag he, Gaucelm?” Verder maak ik een mentale notitie dat ik Gaucelm uit moet leggen dat het niet uitzonderlijk is voor dwergen om met draken samen te werken.

Gaucelm herpakt zich snel en werkt met Draco samen om een illusie van een grote zilveren draak achter de clanlozen en hun draken shamaan te projecteren. Verder spreken Bartelomeus, Draco en ik af dat we ons in een kleine muur naar voren zullen bewegen. De draak verschijnt en maakt een enorm kabaal. Martin is ontzettend onder de indruk en roept “Woooaa!” . Draco roept nog dat de draak ons helpt, en ik stoot Martin aan en leg hem kort uit wat het geval is.

De draak veroorzaakt wat verwarring in het kamp aan de overkant. Als Draco, Bartholomeus en ik ons naar voren bewegen gaat Winwin snel eerst over de barricade en wordt bekogeld met een hele lading bijlen. Wonderbaarlijk genoeg komt hij er ook nog redelijk ongeschaad vanaf. Ook verschijnt nu ons tweede doel; de draken shamaan. Het is een vrij grote dwerg, maar wat nog meer opvalt is zijn tweehandige bijl met een curieus en kwaadaardig uitziend blad. We staan midden in zijn vuurlinie, hij ademt eens diep en spuugt een grote straal zuur over ons heen. Draco en ik kunnen nog net opzij stappen en worden slechts deels geraakt, maar Bartholomeus krijgt de volle lading over zijn anders zo perfect uitziende pantser heen.

Terwijl meer dwergen de barricade boven ons bestijgen ziet Winwin een kans om een feestje te beginnen en biedt de dwerg het dichtst bij hem een biertje aan. Deze weet even niet wat hem overkomt; maar neemt uiteindelijk het biertje aan. Al snel echter wordt hij door pijlen van Martin uitgeschakeld. Waarna Winwin verder babbelt en drinkt met de volgende dwerg. Bartholomeus en de drakenshamaan zijn in heftig gevecht, Draco spuugt zijn ijzige adem over de shamaan en al die dicht bij hem in de buurt staan en ik ga het gevecht aan met een andere dwerg.

Waar niemand anders echter op let is dat Erik succesvol de muur naast de trap beklommen heeft en met al zijn kracht een van de enorme standbeelden heen en weer aan het wiebelen is teneinde het te laten vallen. Dit lukt hem en onder het standbeeld wordt een dwerg geplet. Een andere dwerg trekt deze dwerg er onderuit waarna het standbeeld de trap af begint te rollen en de clanloze dwergen in paniek er tegen moeten duwen om zelf niet geplet te worden.

Op naar de climax…
Met vereende krachten en onder leiding van Bartholomeus verslaan we de shamaan. Draco rukt het amulet van de nek van de shamaan. Als de shamaan dood is, besluit Gaucelm al zijn charmes op een van de andere dwergen op de barricade in te zetten, die zijn wapens neerlegt. Hierna besluit de rest van de clanlozen het ook op te geven.
Ons wordt door de wachters gemaand haastig voort te maken. We rennen dan ook naar de derde verdieping waar her en der de lichamen van verslagen wachters op de vloer liggen en aangeven hoe ernstig de situatie is. luid gebrul wijst ons de juiste weg. Erik komt als eerste bij de deur van de troonzaal aan en opent deze een klein beetje.

Binnen is het een grote ravage; twee draken, zilver en groen, zijn in hevig gevecht waarbij de zilveren draak het onderspit dreigt te delven. Achter in de troonzaal staan drie, door zuur aangevreten, wachters de koning en drie kisten te bewaken. Het dichts bij de deur staan vier drakenpriesters te prevelen. Uiteindelijk moeten we toch allemaal door de deur en vallen we de vier priesters aan…..

Comments

joostkroes joostkroes

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.